O Nama

art-1-ciklama-somot.jpg

DOSS - Proizvodno-prodajni poslovni objekti se nalaze u selu Dražmirovcu (12 km od Jagodine), gde je firma i osnovana. Svoje korene vuče još od 1969. godine, kada je otac sadašnjeg vlasnika firme osnovao malu porodičnu radionicu koja je proizvodila obuću i opanke ručno i u malim količinama. Sadašnji vlasnik je još kao dete od 8 godina radio teške i ozbiljne poslove u očevoj radionici i vremenom uvodio novine u tadašnjoj jako prostoj proizvodnji. Po dolasku iz vojske, zbog želje za napretkom i zbog bolesti oca, firmu preuzima na sebe i kreće u savremeniji program.

zenska-kucna-papuca-doss[2].jpgNajveći napredak firma beleži u vreme udruživanja vlasnika Dobrice Milivojevića sa bratom Slavišom Stojanovićem. Firmi su dali ime DOSS, koje i sada sa ponosom nosi. Udruživanjem 2 kapitala firma je počela da napreduje. Dobričino poznavanje posla i Slavišina mogućnost kretanja (zbog švajcarskog državljanstva) dovode do realizacije više izvoznih poslova, čak i za vreme dok je zemlja bila pod sankcijama. U međuvremenu, u proizvodnju su unete mnogobrojne novine - KOJE MNOGI I DANAS PRATE I KOPIRAJU.


DOSS ima veliki proizvodni program sa ogromnim brojem artikala. Poseduje kompletnu opremu za proizvodnju obuće, 4 kružne mašine za nalevanje đonova od PVC granulata i 2 polukružne mašine za nalevanje đonova od poliuretana (PU). Zapošljava veliki broj radnika.

DOSS se prvi ozbiljnije pozabavio dečijim patofnama sa anatomskim uloškom i mirisnim djonom. Ovaj segment smo podigli na najviši nivo i sada smo najveći proizvođač istih u zemlji. Takođe, prvi smo proizveli mirisne papuče i uveli papuče i patofne sa vezom. Od nedavno smo započeli proizvodnju kožnih papuča, klompi, kao i medicinske obuće. Pored ostalog, deo proizvodnje je i ekonomični program papuča i klompi koje možete pronaći na dobro snabdevenim pijačnim tezgama.

Naši proizvodi su izradjeni od najkvalitetnijih materijala sa certifikatom najpoznatijih svetskih proizvodjača. Naše proizvode plasiramo na domaće tržište, preko lanaca prodavnica obuće, dečijih butika, malih i velikih trgovina. Izvozimo u Švajcarsku, Italiju, Madjarsku, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Bugarsku i Rumuniju.

o-nama-copy.jpg